- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Svi napadi na Putina su agresija protiv Rusije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Svi napadi na predsednika Rusije Vladimira Putina treba ocenjivati kao agresiju protiv Rusije, izjavio je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.
On je tim rečima prokomentarisao odluku Međunarodnog krivičnog suda u Hagu da izda "naloge za hapšenje" predsednika Rusije Vladimira Putina, ali i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove.
„Svi napadi na predsednika Ruske Federacije ocenjujemo kao agresiju protiv naše zemlje“, napisao je Volodin na Telegramu.
Istovremeno, zamenik šefa komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov kazao je da Međunarodni krivični sud, nakon ove odluke, treba likvidirati.
On je kazao i da ne bi bilo loše da Moskovski sud izda nalog za hapšenje svih članova Međunarodnog suda u Hagu jer destabilizuju situaciju u svetu.
Oglasio se i zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je rekao da „taj dokument treba upotrebiti umesto toalet papira“.
„Međunarodni krivični sud izdao je nalog na hapšenje Vladimira Putina. Nema potrebe objašnjavati gde taj dokument treba koristiti“, napisao je Medvedev na Tviteru.
Zgrada Međunarodnog suda UN u Hagu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
RUSIJA
Zaharova o „nalogu za hapšenje“ Putina: Odluke Haškog suda za Rusiju su ništavne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala