- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Licemerje i dvostruki standardi: Zapadne zemlje sprečile da se ombudsman iz DNR obrati u SB UN

© AP Photo / Craig RuttleAleksandar Vučić na sednici SB UN
Aleksandar Vučić na sednici SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Savet bezbednosti UN nije dozvolio ombudsmanu za ljudska prava u DNR Darji Morozovoj da se obrati na sednici o humanitarnoj situaciji u Ukrajini, javlja dopisnik Sputnjika.
Naime, Rusija je zatražila da se Morozova obrati na sednici koju su sazvale zapadne zemlje. Stalna predstavnica SAD u UN Linda Tomas-Grinfild pozvala je da se održi proceduralno glasanje u Savetu bezbednosti kako bi se odlučilo da li će Morozovoj dati reč.
Tokom proceduralnog glasanja samo četiri zemlje su glasale za obraćanje Morozove, uključujući Rusiju, Kinu i Brazil. Protiv je bilo osam zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju. Tri zemlje su bile uzdržane. Da bi se Morozova obratila bilo je potrebno devet glasova „za“.

Licemerje i dvostruki standardi

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da je odluka Saveta bezbednosti da ne dozvoli Morozovoj da se obrati – licemerna.

„Žalimo što je danas jedan broj delegacija istupio protiv govornika koga smo mi predložili. Kada predstavnicima Donbasa pod izmišljenim izgovorima uskraćuju pravo da se obrate pred Savetom bezbednosti – to je manifestacija nedopustivog licemerja i dvostrukih standarda. To samo potvrđuje činjenicu da stanovnike Donbasa ne smatrate ljudima i da vas nije briga za njihove patnje“, rekao je Nebenzja.

Komesarka za ljudska prava u DNR Darja Morozova - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
RUSIJA
Komesarka za ljudska prava DNR: Tokom 100 dana operacije, fašisti su ubijali i mučili naše vojnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala