Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Zainteresovan sam za dogovor, sa dobrom voljom idem u Ohrid

© AP Photo / Olivier Douliery/Pool PhotoAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Ohridu ide sa dobrom voljom i da je zainteresovan za dogovor o normalizaciji odnosa sa Beogradom.
Povodom izjava predsednika Vučića da neće potpisati "kapitulaciju Srbije", Kurti je rekao da u Ohridu ne može biti kapitulacije Srbije jer se to, kako tvrdi, "već dogodilo u Kumanovu 9. juna 1999. godine“.
On je ocenio da Vučićev pristup dan uoči sastanka ne deluje konstruktivno, prenosi portal Reporteri i ocenio da bez potpisivanja nema potpunog sporazuma.
„Čuo sam i ovu izjavu da se odbijanje sporazuma u ​​Ohridu a priori odbacuje. Mislim da ovo nije konstruktivan i posvećen pristup. Ponovo naglašavam da ću biti posvećen, konstruktivan i kreativan i da ću ići sa dobrom voljom, namerom i verom, ali to naravno ne mogu da garantujem za drugu stranu“, naveo je Kurti.
U Ohridu će sutra biti održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.
Kako je najavljeni iz EU, sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.
Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
SRBIJA
Jača je sila Miroslavljevog jevanđelja od Miroslava Lajčaka: Srbija pred novom kumanovskom bitkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala