Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jača je sila Miroslavljevog jevanđelja od Miroslava Lajčaka: Srbija pred novom kumanovskom bitkom

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Pre tačno 19 godina, 17. marta 2004, albanski teroristi reprizirali su model NATO-hrvatske „Oluje“ i u strašnom trodnevnom pogromu proterali više od četiri hiljade Srba sa Kosova i Metohije, spalili čitava sela, kopali oči na ikonama, lomili krstove, rušili svetinje, raskopavali grobove, ubijali ljude, palili i pse i mačke.
Samo četiri godine kasnije, 2008. godine, vodeće sile Zapada na čelu sa Amerikom, Nemačkom, Velikom Britanijom, nagradili su Albance nasilnim i bespravnim otcepljenjem Kosova od Srbije.
Ne znamo da li je slučajno, ali ovog 18. marta, kada se Srbi sećaju tri jeziva dana etničkog čišćenja sa svojih ognjišta, Beogradu se podmeće Zapadni plan za priznanje lažne države i za totalnu kapitulaciju Srbije.

Nova kumanovska bitka

Velika Kumanovska bitka između Srba i Turaka vođena je u oktobru 1912. godine i to je prva velika srpska pobeda u Prvom balkanskom ratu. Baš tada, Srbi su posle 500 godina turske vlasti, povratili svoje Kosovo.
Mnogo godina kasnije, 9. juna 1999. godine, opet u Kumanovu, SR Jugoslavija i NATO su posle sukoba na Kosovu i Metohiji i zločinačke agresije Zapadne alijanse na našu zemlju, potpisale vojno-tehnički sporazum na osnovu kog je okončan rat, usvojena Rezolucija 12 44, a srpske snage se povukle iz južne pokrajine.
Ne znamo da li je slučajno, ali Srbiji se ponovo, nedaleko od severnomakedonskog grada Kumanova, u Ohridu, podmeće papir kojim bi se Srbi konačno odrekli Kosova i Metohije i zgazili i svoje istorijske bitke, žrtve, pobede i poraze.

Kako će se obeležiti agresija?

NATO agresija započela je 24. marta 1999. godine, sa jasnim ciljem da se Beograd slomi i da se odigra poslednji krvavi čin jugoslovenske drame – nasilno odvajanje Kosova od Srbije.
Tačno 78 dana, 19 članica Alijanse na čelu sa najmoćnijim silama Zapada ubijalo je srpsku decu, trudnice, starce, omladince, razarali su gradove, rušili mostove, palili fabrike, likvidirali krave i ptice, uništavali budućnost.
Ne znamo da li je slučajno, ali Evropski savet bi trebalo baš ovog 24. marta, na dan obeležavanja strašnog zločina, da ocenjuje kako se Beograd ponaša u pregovorima sa Prištinom - da li su Srbi ponizno spremni da primenjuju zapadni plan za konačno prihvatanje nezavisnog Kosova i za članstvo lažne države u UN.
Spremili su u Briselu, baš za taj dan, i prigodne „nagrade“ i kazne u zavisnosti od toga koliko je Srbija spremna da pogazi samu sebe.

Dva Miroslava

Predsednik Aleksandar Vučić, 31. maja 2022. godine položio je zakletvu na Miroslavljevom jevanđelju da će braniti Kosovo i Metohiju u sastavu Republike Srbije.
Slučajno ili ne, jedan drugi Miroslav – Miroslav Lajčak, u Ohridu će staviti na sto zapadni plan za otimanje Kosova.
Danas je 17. mart 2023. godine.
Sigurni smo da je Miroslavljevo jevađelje mnogo moćnija sila od sitnih petparačkih diplomatskih driblinga Miroslava Lajčaka.
Nek počne nova Kumanovska bitka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala