- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova poručila Amerikancima: Nek vam u izvlačenju drona iz Crnog mora pomognu „ukrajinski ronioci“

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova preporučila je Vašingtonu da se za pomoć u nalaženju drona oborenog u Crnom moru obrati ukrajinskoj kompaniji koja je, kako tvrde zapadni mediji, umešana u eksplozije na „Severnim tokovima“.
Zaharova je prokomentarisala izjavu koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija da nije siguran da je moguće da se podigne olupina drona, pošto se nalaze duboko na dnu.
„Džone, uzmite od ‘Njujork tajmsa’ broj telefona privatne ukrajinske kompanije koja je, prema američkoj propagandi, digla u vazduh gasovode ‘Severni tok’ veoma duboko u Baltičkom moru. Sudeći po vašim novinama, to su specijalisti koji duboko rone. Oni će ga izvući“, napisala je portparolka na svom Telegramu.

Incident sa dronom iznad Crnog mora

Evropska komanda Oružanih snaga SAD saopštila je u utorak da se ruski Su-27 „sudario“ sa američkim dronom MKu-9 iznad Crnog mora i da je bespilotna letelica pala u međunarodne vode. Navodno, ruski avion Su-27 namerno je ispustio gorivo na MK-9, zbog čega je propeler otkazao i dron je pao u međunarodne vode.
Rusko Ministarstvo odbrane nakon toga je saopštilo da je američki dron MQ-9 „Reaper“ pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja u međunarodnim vodama blizu Krima. Bespilotna letelica je sa isključenim transponderima letela u pravcu Rusije, narušivši granice područja privremenog režima korišćena vazdušnog prostora uspostavljenog za potrebe izvođenja ruske specijalne vojne operacije.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala