- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin podsetio: Što je Rusu dobro, za Nemca je smrt

© Sputnik / Alexei DruzhininBivši nemački kancelar Gerhard Šreder pozdravlja se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nakon utakmice Rusija-Saudijska Arabija u Moskvi
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder pozdravlja se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nakon utakmice Rusija-Saudijska Arabija u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin našalio se povodom toga kako u Rusiji i Nemačkoj zovu bubašvabe i podsetio na šalu: "ono što je dobro za Rusa, to je smrt za Nemca".
Ruski lider je istakao da i dalje ima mnogo prijatelja u Nemačkoj.
„Stalno se međusobno šalimo“, dodao je Putin na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika.
On je rekao da se nada da njegove reči u tom pogledu neće zvučati uvredljivo za nemačke partnere.
„Mi smo susedi. Bubašvabe zovemo "Prusi" - oni su veliki, crveni, dok ih u Nemačkoj zovu "Russen" - Rusima. Susedi se uvek međusobno šale. Poznata je šala: ono što je dobro za Rusa, to je smrt za Nemca", rekao je ruski lider.
Podsetimo se da u Rusiji nije bilo crvenih bubašvaba do sredine 18. veka, samo crnih. Međutim, posle Sedmogodišnjeg rata (1756-1763), u kome se naša zemlja borila sa Pruskom, na njenu teritoriju u selima i gradovima došlo je do najezde „crvenih buba”. Verovalo se da ruski vojnici donose insekte u svojim rančevima, u džepovima, gde su mogle da se nalaze mrvice njihovih skromnih obroka i u drugim skrivenim mestima. Pored Rusije, crvene bubašvabe i u Francuskoj se nazivaju „Prusima“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala