- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pršti i preko ekrana: Televizijski „rat“ pred izborni dan u Crnoj Gori

© Foto : Sputnjiku ustupio Dražen ŽivkovićAndrija Mandić i Milo Đukanović
Andrija Mandić i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Gledaoci RTCG neće biti u prilici da čuju poruke u završnoj debati predsjedničkih kandidata, koja je bila planirana za večeras u 20.00 sati, saopšteno je danas iz RTCG.
Prije dva dana učešće su potvrdili Jakov Milatović, kandidat Evrope sad, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Aleksa Bečić, kandidat Demokrata, nezavisni kandidat Jovan Radulović i kandidatkinja SDP–a Draginja Vuksanović Stanković.
“Iako je rok za učešće pomjeren dva puta kandidati DF-a i DPS-a Andrija Mandić i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nijesu potvrdili učešće. Nakon što su Goran Danilović i Aleksa Bečić juče javno saopštili da, u slučaju da se u debati ne pojave Đukanović i Mandić, neće ni oni učestvovati, to su naknadno odlučili i ostali kandidati. U zakazanom terminu za snimanje emisije, danas u 12.00 sati niko od kandidata se nije pojavio, te je debata i otkazana.Ovo je prvi put da su građani uskraćeni za završnu debatu na Javnom servisu”, saopštavaju iz državne televizije.

Snimljen TV duel Mandić - Đukanović večeras na dvije televizije

Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS-a na predstojećim izborima Milo Đukanović i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić snimili su sinoć tv duel u hotelu „Hilton“ u centru Podgorice.
Prema podacima portala PRESS, TV duel su vodili novinarka TV „E“ Milica Pavićević i glavni i odgovorni urednik TV „Prva“ Dražen Živković. Snimanju je prisustvovala i direktorka TV „E“ Sonja Drobac.
Sučeljavanje Đukanovića i Mandića završeno je juče nešto prije 17 sati.
TV duel dva predsjednička kandidata biće paralelno emitovan na TV „E“ i TV „Prva“ u istom terminu u 20 časova.
Da je tv duel snimljen juče potvrdio je i odgovorni urednik TV Prva Dražen Živković. On je na svojoj društvenoj mreži objavio sliku iz Hotela “Hilton” na kojoj su Mandić, Đuknaović, on i kolegnica Pavićević.

“I pored mnogo tenzija, nepogoda, zatezanja i nepopuštanja sa obje strane koja su prethodila ovoj inicijativi, uspjeli smo da organizujemo, sad već slobodno mogu da kažem - istorijski TV duel. I to predsjednički. U punom formatu. Dodatnu originalnost ovom duelu pružili smo tako što nismo bili u ulozi klasičnih novinara i voditelja, već prije svega - medijatora koji su kandidovali teme. Na taj način kandidatima je omogućen veliki prostor da u direktnom razgovoru i oštroj interakciji razmijene mišljenja i argumente. Bila je ovo vrlo dinamična polemika, u kojoj oštri verbalni “udarci” nisu obarali tematski standard i vaspitni nivo. Uostalom, uvjerićete se sami.

Sjutra veče u 20 časova. Na TV PRVA. Mandić - Đukanović. Za istoriju. I za budućnost”, napisao je Živković.

Još jedna debata u petak uveče

U većini komentara ispod objavljene fotografije iz Hotela Hilton, građani poručuju da neće gledati duel koji nije uživo. Pojednici komentarišu da je to privatni duel, u privatnim televizijama, snimljen u privatnom hotelu i da je riječ o privatnom razgovoru dvojice političara.
Iz Izbornog štaba Andrije Mandića su zato imali potrebu da daju pojašnjenje: “ Naš kandidat ne bježi od bilo kakvog sučeljavanja, biće učesnik debate na Vijestima u petak, pa ostali kandidati mogu riješiti sve nedoumice”, saopštili su iz Mandićevog štaba.
Kako je potvrđeno Sputnjiku, u petak veče će na TV Vijestima biti održana debata u kojoj će učestvovati svi predsjednički kandidati osim Mila Đukanovića i Jovana Jodžira Radulovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala