- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Njujork tajms: Kijev zbog gubitaka pred odlukom - da li da šalje vojnike u Artjomovsk ili u ofanzivu

© AP Photo / Rodrigo AbdUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Vojni gubici Ukrajine su tako ozbiljni, da ukrajinska komanda treba da odluči da li će da šalje vojnike u Artjomovsk ili da ih iskoristi za kontraofanzivu, piše list „Njujork tajms“, pozivajući se naizjave činovnika.
„Ukrajinski gubici su bili toliko ozbiljni da je komanda prinuđena da odluči da li će odrede poslati da brane Bahmut (Artjomovsk) ili da ih iskoristi za prolećnu ofanzivu“, navodi list.
Prema pisanju lista, u ovom trenutku administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena je uverena da potrošnja municije i gubici Ukrajine u području Artjomovska ne dovode u opasnost planiranu prolećnu kontraofanzivu.
„Ipak, što bitka duže traje, to je sve veća verovatnoća da će se to (mišljenje Bele kuće) promeniti“, dodaje „Njujork tajms“.
Ranije je oficir ukrajinske armije Valerij Prozopas izjavio da zbog nedostatka snaga i sredstava Kijev ne može sebi da dozvoli ozbiljna ofanzivna dejstva u Donbasu. Prema njegovom mišljenju, situacija je dospela u operativni ćorsokak.
Vicepremijer Ukrajine za pitanja evropskih i evroatlantskih integracija Olga Stefanišina izjavila je da se Kijev bavi planiranjem ofanzivne operacije i dodala da očekuje oružje od Zapada da ne bi išao „na položaje Rusa praznih ruku“.
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je u februaru najavio pripremu ukrajinskih snaga za kontraofanzivu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala