- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kineski naučnici: Veštačka inteligencija projektuje ratne brodove bolje od čoveka

CC0 / Piksabej / Veštačka inteligencija
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Kineski inženjeri su testirali novi projekat veštačke inteligencije na više od 400 veoma složenih zadataka i izjavili da će ona veoma ubrzati proizvodnju ratnih vojnih brodova.
U Kini je neuroračunar sa veštačkom inteligencijom za projektovanje ratnih brodova, posao koji je predviđen da se završi za godinu dana, ispunio u jednom danu. Ljudi ovu vrstu projektnog zadatka sa najsavremenijim kompjuterima rešavaju za oko 300 puta duže ili skoro godinu dana. Osim toga, ispravljanje grešaka koje prave inženjeri može da potraje i nekoliko sati.
Interesantno je da veštačka inteligencija nije napravila ni jednu grešku prilikom projektovanja. Prema nekim informacijama, ovaj podatak je više uplašio američke vojnike, nego kineske.
Naučnici su testirali veštačku inteligenciju na više od 400 drugih složenih zadataka i ona je pokazala da je 100 odsto precizna, izjavio je Luo Vej inženjer kineskog Centra za projektovanje brodova.
Po njegovom mišljenju, veštačka inteligencija je spremna za rad u kineskoj brodogradnji kako bi povećala brzinu proizvodnje ratnih brodova.
Moguće je da su i druge zemlje razvile slične sisteme, ali o njima nisu govorile zbog važnosti koju takvih projekti imaju za vojsku, dodaje kineski list SCMP.
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SVET
Prvi državni zvaničnik sa veštačkom inteligencijom - početak kraja zapadne civilizacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala