- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je zatvorila istragu, ali NBA nije zatvorila oči pred pištoljem: „Videćete ko sam“

© AP Photo / Brandon DillDža Morent
Dža Morent - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Zvezda američke košarke i Memfisa Dža Morent suspendovan je osam utakmica i oduzimanjem plate zbog toga što je na društvenim mrežama objavio video u kojem se vidi pištolj tokom boravka u noćnom klubu u Denveru.
Nakon što je policija države Kolorada otvorila, a onda paradoksalno još brže i zatvorila istragu protiv umišljene zvezde, čije ponašanje van parketa u poslednje vreme obiluje skandalima, oglasili su se i čelnici NBA lige, koji nisu zatvorili oči pred pištoljem umišljene zvezde.
Loši izbori, loše odluke i gangstersko ponašanje ipak će koštati plejmejkera Memfis Grizlisa, koji će usred sezone morati na hlađenje čak osam utakmica. U tom periodu Morent neće imati primanja.
Ipak, kako je NBA liga tek u četvrtak, 16. marta objavila odluku o suspenziji, a Morent je već propustio nekoliko utakmica, tako se uskoro očekuje njegov povratak na teren.
„Morentovo ponašanje bilo je neodgovorno, bezobzirno i potencijalno vrlo opasno. Ima veliki uticaj na veliki broj mladih ljudi koji ga prate putem društvenih mreža i u njemu vide uzor. Iskazao je žaljenje zbog svojih postupaka i rekao mi da je puno naučio iz tog incidenta, te da razume svoju odgovornost i obaveze prema klubu i NBA zajednici“, poručio je Adam Silver predsednik NBA lige.
Podsetimo, pre skandala sa pokazivanjem vatrenog oružja u lajvu na društvenim mrežama, Morent je optužen od jednog tinejdžera da ga je pretukao na basketu, kao i da mu je pretio pištoljem, a sve se dogodilo prošle godine, kada je navodno pretio i šefu obezbeđenja u jednom od tržnih centara u Memfisu.
Oglasio se i Dža Morent koji tvrdi da pištolj nije bio njegov.
„Pištolj nije bio moj. Nisam takav, ne odobravam bilo kakvo nasilje, ali preuzimam punu odgovornost za svoje poteze. Napravio sam grešku i svestan sam slike koju sam izgradio o sebi, ali ću u budućnosti pokazati svima ko je Dža stvarno“, poručio je kratko Morent.
Grizliji do kraja sezone imaju još 14 utakmica i trenutno su izgubili drugu poziciju Zapadne konferencije, gde su dugo bio iza Denvera, dok ih je sada prestigao i Sakramento.
O nedoličnom ponašanju mlade zvezde američke košarke, koji je jedno vreme bio i rival Nikoli Jokiću za MVP priznanje, kao što je to bio slučaj prethodne sezone, pričao je i legendarni Šakil O'Nil koji je osudio Morenta.
„Da stavimo istragu na stranu, kreću pitanja šta će da rade velike kompanije poput 'Najkija'. Ne želiš da klinac izgubi novac zbog takvih stvari, imali smo jednog koji je ostao bez 30 miliona. Pričam o donošenju odlukua, nije incident da ga je recimo nosio oko pojasa, pa opalio metak slučajno, desilo se. Ne, ovo je nešto drugo. Izvadio je pištolj i mahao okolo da svi mogu da vide. Mora da se izbori sa onim što sledi, ima veliku podršku oko sebe. Prijatelji ne mogu da mu budu oni koji samo govore 'da'. Ja volim svoju ekipu, često se raspravljamo i svađamo, ali oni me paze, tu su da mi kažu šta ne valja“, poručio je bivši centar Los Anđeles Lejkersa.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Evroliga – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Evroliga i dalje pod pritiscima – ostaje rampa za Ruse
Klemen Prepelič - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Bura u taboru evroligaša – Slovenac progovorio o suspenziji i svađi
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Jokić nastavio da gubi sa Denverom: Srpski as pogađao – ali crni niz traje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala