- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Incident s dronom mogao bi da promeni stavove u SAD po pitanju pomoći Ukrajini

© AFP 2023 / THOMAS COEXAmerička bespilotna letelica MKu-9 "Riper"
Američka bespilotna letelica MKu-9 Riper - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
Pratite nas
Incident sa američkom bespilotnom letelicom iznad Crnog mora mogao bi da ojača stavove u SAD da pomoć Ukrajini nije pitanje nacionalne bezbednosti Amerike, objavio je Si-En-En.
Kako se navodi, bivši američki predsednik Donald Tramp i drugi pretendent na poziciju šefa države iz Republikanske stranke Ron Desantis jasno stavljaju do znanja da bi pomoć Ukrajini, u slučaju da njihovog dolaska na vlast, mogla da bude dovedena u pitanje.
Prema mišljenju analitičara TV kanala, posle incidenta Trampova upozorenja da samo on može da spreči treći svetski rat i argumenti Desantisa da spasavanje Ukrajine nije glavni interes nacionalne bezbednosti SAD – najverovatnije će dobiti veću podršku.
Ono što se desilo je samo korak ka scenariju kojeg su se svi plašili – direktnog sukoba između snaga SAD i Rusije, zaključuje američka TV stanica.
Evropska komanda SAD saopštila je ranije da se ruski avion Su-27, navodno, sudario sa američkom dronom MK-9, nakon čega se bespilotna letelica drušila u Crno more. Pentagon je potvrdio da je američki dron bio u izviđačkoj misiji, ali nije precizirao da li je nosio oružje.
Zgrada Pentagona sa američkom zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SVET
SAD ne žele da oboreni dron padne u tuđe ruke; Ruski ekspert: SAD više neće slati dronove blizu nas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala