- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Američki dron sam pao u Crno more

CC0 / / MQ-1 predator
MQ-1 predator - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Američki dron MQ-9 je sam pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
"Ujutro 14. marta, u regionu poluostrva Krim, primećeno je da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije", objasnili su u ruskom vojnom resoru.
Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom, kršeći područje vazdušnog prostora koje je zatvoreno zbog izvođenja specijalne vojne operacije. Tada su ruski lovci bili podignuti.
"Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom", istakli su u Ministarstvu odbrane.
Ruski lovci nisu koristili naoružanje.
„Ruski lovci nisu koristili oružje, nisu došli u kontakt sa bespilotnom letelicom i bezbedno su se vratili na aerodrom u svoju bazu“, zaključuje se u saopštenju.
Evropska komanda SAD saopštila je ranije da se ruski avion Su-27, navodno, sudario sa američkom dronom MK-9, nakon čega se bespilotna letelica drušila u Crno more. Pentagon je potvrdio da je američki dron bio u izviđačkoj misiji, ali nije precizirao da li je nosio oružje.
U međuvremenu, komandant Združenih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli obavestio je saveznike alijanse o vazdušnom incidentu, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor u NATO-u. Ruski ambasador Anatolij Antonov je pozvan u Stejt department.
Višenamenski lovac Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
RUSIJA
Vašington: Ruski Su-27 se sudario sa američkim dronom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala