Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Produžen kućni pritvor Dejanu Pantiću, uhapšenom na Jarinju

© AP Photo / Bojan SlavkovicBarikada kod sela Rudare
Barikada kod sela Rudare - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
Bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću produžen je kućni pritvor za još dva meseca saopštila je portparolka suda u Prištini Miriljinda Gaši.
Pantiću je pritvor produžen do 9. maja 2023. godine, a njemu kosovsko tužilaštvo na teret stavlja terorizam.
„Posebno odeljenje je 8. 3. 2023. godine usvojilo zahtev Posebnog tužioca Republike Kosovo, za produžetak mere kućnog zatvora okrivljenom D. P, tako da je mera kućnog zatvora produžena za još dva meseca, do 9. 5. 2023“, navodi se u saopštenju.
Sin Dejana Pantića, Predrag, saopštio je kasnije da je njegovom ocu uručeno sudsko rešenje o produženju pritvora pet dana od kako su mu policajci tokom provere usmeno saopštili da mu je pritvor produžen do 9. maja.
„Mom ocu je rešenje stiglo danas, ali advokatu nije. On će se žaliti sudu zašto je rešenje uručeno sa zakašnjenjem od pet dana“, rekao je Tanjugu Pantićev sin.
Dejan Pantić uhapšen je 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje, na severu Kosova. Njegovo hapšenje dovelo je do podizanja barikada na severu Kosova.
Pantić je od trenutka hapšenja 12. decembra, pa sve do uklanjanja barikada 28. decembra, bio pritvoren u improvizovanoj bazi specijalnih jedinica u blizini prelaza Jarinje
Predrag Pantić, sin Dejana Pantića - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
SRBIJA
Sin Pantića: Otac je stigao kući i oseća se dobro
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala