- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ko koga podržava pred predsjedničke izbore u Crnoj Gori

© AP Photo / Risto BozovicZgrada Vlade Crne Gore
Zgrada Vlade Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2023
Pratite nas
U susret predstojećim izborima u Crnoj Gori 19. marta u borbi za birače prebrojava se i od kojih političkih subjekata predsjednički kandidati dobijaju podršku.
Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić ima podršku sva tri konstituenta tog političkog saveza, Nove srpske demokratije, Pokreta za Promjene i Demokratske narodne partije.
I Glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore odlučio je da podrži kandidaturu Andrije Mandića za predsjednika Crne Gore. Bivša ministarka u Vladi Zdravka Krivokapića Vesna Bratić podržala je njegovu kandidaturu.
Socijaldemokrate Crne Gore (SD) podržale su kandidaturu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predstojećim predsjedničkim izborima. Iz Bošnjačke stranke još nijesu odlučili koga će podržati, ali se pretpostavlja da će većina njihovih članova glasati Đukanovića. S obzirom da je SDP kandidovao Draginju Vuksanović Stanković na predsjedničkim izborima, Đukanović bi mogao da računa na glasove simpatizera te stranke, eventualno ako uđe u drugi krug predsjedničkih izbora.
Savez građana CIVIS podržao je kandidaturu Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore.
Demohrišćanska stranka čiji je lider Dejan Vukišić, također je dala podršku kandidatu Evrope sad, kao i Stranka pravde i pomirenja čiji je predsjednik Seid Hadžić.
Novska Lista podržala je Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima koji će se održati 19. marta, kao i Durmitorska inicijativa.
Kandidat Demokrata Aleksa Bečić ima podršku najvećeg broja političkih subjekata, tvrde u toj stranci. Od Građanskog pokreta Ura, predsjednika Vlade, Grupe građana “Novi pobjeđuje”, do predsjednice najbrojnijeg Kluba odbornika u SO Nikšić i funkcionera Grupe građana “Ne damo Nikšić”. U međuvremenu, podršku je dao i potpredsjednik opštine Mojkovac, Goran Palević, izabran sa izborne liste Grupa građana “Ne damo Mojkovac”, koji je kazao da daje nesebičnu podršku Bečiću u trci za mjesto predsjednika Crne Gore. Istakao je da i u ovom trenutku želi da bude na istoj strani sa kolegama iz Grupe građana “Ne damo Nikšić”, čiji su funkcioneri podržali Bečića.
Anketa
Anketa je završena
4 Mart 2023, 09:08
Predstojeći predsednički izbori u Crnoj Gori bili su tema emisije "Svet sa Sputnjikom"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala