- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kineski mediji: Američko oružje će se okrenuti protiv njih samih

© Sputnik / Vladimir TrefilovAmerički dolar
Američki dolar - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
Pratite nas
Sankcije koje je uvela Bela kuća i sukobi koje ona podstiče, ne samo da štete njenim protivnicima, već se ispostavilo da su mač sa dve oštrice koji pogađa i Vašington, piše "Global tajms".

"SAD se mešaju u svetsku politiku, pokušavajući da dominiraju svima. Ova želja se može uporediti pritiskom deset prstiju na deset dugmadi istovremeno. Snaga i autoritet Sjedinjenih Država su u velikoj meri preuveličani, a zemlja će neminovno izgubiti kontrolu", piše u članku.

U svojoj spoljnoj politici, Vašington se, ističe autor, previše oslanja na vojnu moć i sankcije zbog svoje visokotehnološke i finansijske hegemonije i pristupa tržištu. Međutim, mogućnosti korišćenja ovih alata su ograničene – oni su efikasni u određenom opsegu, ali će njihova zloupotreba na kraju dovesti do iscrpljivanja resursa Sjedinjenih Država.
„Potraga za profitom vođena pohlepom (SAD) otišla je predaleko. Ovo će izazvati uništenje njihovih neodrživih finansijskih piramida“, kaže se u materijalu.
Kao primer, autor članka navodi situaciju banaka SVB, Signature i Silvergejt, čiji bankrot preti da izazove domino efekat za ceo finansijski i tehnološki sektor SAD.
Pristup Vašingtona slabi svoje neprijatelje, ali i šteti sebi: SAD nastavljaju da koriste razne poluge, koje će se u jednom trenutku slomiti usled prevelikog opterećenja, zaključuje autor.
Donald Tramp na skupu konzervativaca u Dalasu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SVET
Tramp: Imaćemo veliku depresiju, opasniju od one iz 1929.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala