Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opljačkana kuća Dragiše Mirića, člana Privremenog organa opštine Dečani

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
Pratite nas
Kuća Dragiše Mirića, nekadašnjeg poslanika prištinske skupštine i sadašnjeg člana Privremenog ograna opštine Dečani u Batusu kod Kosova Polja, opljačkana je sinoć.
„Komšija me je jutros obavestio da je primetio razbijena ulazna vrata. Kada je ušao u kuću, video je da su sva ulazna vrata razbijena, da je izvršena premetačina u svim sobama i da nedostaju dva televizora. On ne zna šta još nedostaje od stvari, a ja sam trenutno u Nišu i sutra se vraćam“, rekao je Mirić za Tanjug.
Mirić, čija se kuća nalazi pored glavnog puta koji vodi od Kosova Polja do Batusa, i dalje preko Lepine do Lipljana, kaže da mu se ovo nikada nije dogodilo.
„Jedino objašnjenje je da je i ova pljačka plod agresivne politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu i da Srbi žive sve gore i gore“, kaže Mirić.
Slučaj krađe u kući Mirića je prijavljen policijskoj stanici u Gračanici.
On je rekao da je policija bila na uviđaju odmah po prijemu prijave.
Povodom ovog događaja oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
„Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima. Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, a predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za KiM navodi da su kontinuirani napadi na Srbe direktna posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala