- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

NATO brodovi stigli u luku u Splitu /foto/

Pratite nas
NATO brodovi, koji će se u Hrvatskoj zadržati četiri dana u sklopu planiranih vojnih vežbi, počeli su da stižu u luku Split.
Brodovi grupacije „Standing NATO Maritime Group 2“ danas su počeli da uplovljavaju u luku Split, gde će posetiti Hrvatsku ratnu mornaricu i sam grad, a u sklopu posete koja se održava od 12. do 16. marta planirane su i vojne vežbe sa hrvatskom mornaricom, objavilo je hrvatsko ministarstvo odbrane.
U sastavu grupe su komandni brod, razarač USS „Džejms Vilijams“ (DDG-95), fregata grčke ratne mornarice HS „Psara“ (F-454), fregata turske mornarice TCG „Barbaros“ (F-244), fregata holandske mornarice HNLMS „De zeuen provincijen“ (F-802) i fregata kanadske mornarice HMCS „Frederikton“ (F-337).
Svi brodovi bit će vezani u splitskoj gradskoj luci, a grupom NATO brodova komanduje komodor Skot Sajreta iz američke ratne mornarice, prenose hrvatski mediji.
Hrvatsko ministarstvo navodi da su planirana zajednička uvežbavanja NATO brodova i hrvatske mornarice na moru, kao i sportska nadmetanja.
Kineska bespilotna letelica CH-92A - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
SRBIJA
Mediji: NATO želi da ograniči Srbiji upotrebu dronova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala