- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hajka, izgleda, ne uspeva – neka se spreme na put za Sombor

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
Pratite nas
MVP trka u NBA ligi ulazi u foto-finiš, a Nikola Jokić je i dalje na prvom mestu uprkos hajkama koje su se ustremile protiv Srbina u poslednjim nedeljama. Srbin je prvi favorit, prati ga Džoel Embid, dok je na trećem mestu Janis Adetokumbo. Prolazno vreme je odlično po Nikolu.
Srpski as ima fantastičnu sezonu i ubedljivo je najbolji igrač Denvera. Koliko je silan najbolje pokazuje činjenica da u proseku beleži tripl-dabl - 24 poena, 11,8 skokova i 10 asistencija po utakmici.
Sve ovo još više dobija na značaju ako se zna da su tripl-dabl prosek imali samo još Rasel Vestbruk i Oskar Robertson.
Nikola nema probleme sa igrama i statistikom, ali ima sa stvarima van terena. Kendrik Perkins, NBA analitičar, uneo je zbrku sa pričom da Jokić pumpa statistiku, da igra baš tako da bi upisivao tripl-dablove i da ceo Denver radi u tom smeru.
Sa druge strane, kontraargument je da je Jokićev tim skoro svaki put pobedio kada bi Nikola imao tripl-dabl.
Pored priča o pumpanju statistike pojavile su se čak i priče o rasizmu, da je to razlog zbog koga Nikola ima prednost...
Mnogo je bočnih vetrova. Ali, Nikola se znalački bori sa njima.
Po mnogima je Jokićev glavni kandidat Džoel Embid.
Centar Filadelfije prosečno beleži 33 poena, 10,1 skok i 4,1 asistenciju, dok sjajni Grk Adetokumvo prosečno ima 31,2 poena, 11,9 uhvaćenih lopti i 5,5 preciznih dodavanja.
Do kraja sezone ostale su četiri sedmice, a i sama NBA liga ističe da je ovo sada trka utroje. Dakle, MVP se traži između Jokića, Embida i Adetokumba.
Za Jokića bi bilo najbolje da se MVP nagrada deli bez spoljnih uticaja i priča, a to bi značilo da bi se opet, barem ljudi iz Denvera, uputili ka Somboru da mu ukažu poštovanje zbog nove MVP titule.
► Gost u novoj epizodi emisije „Miljanov korner“ bio je Aleksandar Janković, novi selektor fudbalske reprezentacije Kine.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
SPORT
Ko je (ponovo) „zaključao“ Kampaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala