- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slavni Šveđanin veruje u Srbina: Rafe neće biti godinama, a Novak će pomeriti granice

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
Pratite nas
Među teniskim legendama dugo se već vodi polemika o tome hoće li na kraju karijere boljim teniserom biti proglašen Novak Đoković i Rafael Nadal. Na tu temu govorio je i Bjern Borg koji smatra da će srpski as na kraju imati više Grend slem trofeja.
Bjern Borg koji je vlasnik 11 Grend slem trofeja u svoje vreme verovatno nije ni slutio da će se pojaviti teniser koji će ga nadmašiti. Ne samo da je to učinio Rodžer Federer, već i Novak Đoković kao i Rafael Nadal koji imaju tačno duplo više od prosvlaljene teniske legende.
Španac je ipak stao na toj brojci i pitanje je kada će se povećati jer je zbog povreda ispao iz Top deset, a Berg smatra da se u sam vrh neće ni vratiti.
„Mislim da Rafa neće biti u Top deset godinama, ali mislim da je veoma srećan. Šta je postigao, a on i dalje želi da nastavi. Možda njegovo telo nije na sto odsto, ali on želi da igra“, istakao je Berg
Sa druge strane Šveđanin veruje da će Novak nastaviti da osvaja Grend slemove i da pomera granice.
„Mislim da će Novak osvojiti jednu ili dve Grend slem titule. Ko zna? Ne radi to za sebe, već za tenis i novinare. Neverovatno, pomera granice. Želi da bude najveći, da osvaja još turnira, obori sve rekorde. Fantastičan je igrač. Kada su ti momci uključeni u tenis, nikada ne znate šta će Rafa uraditi, možda odigra još jednu godinu. Novak će igrati još nekoliko godina“, smatra Borg.
Nadal će sledeće nedelje prvi put posle 18 godina ispasti iz Top deset, međutim Španac ne krije da polaže velike nade u Rolan Garos.
Upravo će u gradu svetlosti potencijalno doći do duela srpskog i španskog asa, posle kog bi neko od njih dvojice mogao da podigne 23. Grend slem trofej.
Danil Medvedev slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
SPORT
Rus je otkrio svoj najveći strah: „Ne bih imao mnogo šansi“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
SPORT
Španac počeo da ljulja Novakov tron – Karlos je furija, a Holanđanin je nada srpskog asa
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2023
SPORT
Kecmanovićev sunovrat u Americi – stara švajcarska škola preteška za mladog Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala