Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor najavio vežbu: Helikopteri će nadletati Đakovicu, Dečane, Štrpce i Orahovac

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKfor na Kosovu
Kfor na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Pripadnici Kfora sprovešće rutinsku vojnu vežbu od 14. do 17. marta 2023. godine.
Vojnici i vozila Kfora biće smešteni u opštinama Istok, Đakovica i Prizren, a kako se navodi u saopštenju Kfora, aktivnost obuke će sprovoditi Regionalna komanda Zapadnog multinacionalnog kontingenta i fokusiraće se na spremnost i pripremljenost jedinica.
"Aktivnosti obuke će obuhvatiti danonoćno kretanje putevima i helikopterskim letovima iznad Đakovice, Dečana, Štrpca i Orahovca. Takođe će biti konvoji vozila koji se sastoje od teške inženjerske opreme koji prolaze primarnim i sekundarnim putevima unutar regiona", dodaje se u saopštenju, prenosi „Kosovo onlajn“.
Dodaje se da Kfor sprovodi takve rutinske vežbe u svrhu proba i obuke kako bi obezbedio blagovremen i siguran odgovor, uz minimalan uticaj na civilno stanovništvo i poremećaj komercijalnih aktivnosti.
"Kfor je svakodnevno fokusiran na sprovođenje svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu", ističe se u saopštenju Kfora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala