- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oružje, pretnje i nasilje mlade zvezde koja bi „na crtu“ Jokiću: „Sam je kriv!“

© AP Photo / Brandon DillAmerički košarkaš Dža Morent
Američki košarkaš Dža Morent  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Policija države Kolorado otvorila je, ali i brzopotezno zatvorila istragu zbog toga što se na društvenim mrežama pojavio video u kom se vidi kako zvezda Memfis Grizlisa Dža Morent pokazuje pištolj. Istovremeno, nisu pronađeni ni elementi krivičnog dela iako je on oružje nosio i na gostovanje Denveru.
Morent je nekoliko dana pre objavljivanja kobnog videa došao u žižu javnosti jer se spekulisalo o otvaranju istrage u kojoj se radilo o tome da je on u septembru pretio pištoljem jednom tinejdžeru.
Umesto da razmišlja o porazu od Denver Nagetsa u petak uveče, Dža Morent je izašao u noćni klub u Glendejlu, mestu nedaleko od Denvera. Policijska uprava Glendejla istraživala je da li je Morent prekršio neki zakon koji se tiče nošenja oružja i paradoksalno nije pronađen nijedan element za krivično delo.
Kazna će ga, izgleda, ipak stići jer NBA ima nameru da mu izrekne oštru kaznu zbog takvog ponašanja, a ona bi mogla da bude odrađena kroz čak 50 utakmica van terena.
O svemu tome govorio je čuveni Šekil O' Nil.
„Loš izbor, loša odluka. Moramo da prestanemo da stavljamo sebe u poziciju u kojoj mogu da nam oduzmu ono što smo naporno radili da dostignemo. Uvek treba da veruješ u neku višu silu", počeo je Šek.
Posle kratke pauze je nastavio i istakao da za Morenta ne postoji nikakvo opravdanje.
„Voleo sam u određenim momentima da na neki način zaustavim vreme i da postavim sebi pitanje 'Šta će se dogoditi ako ovo uradim'. Dža je sam kriv, ne zaboravite da je on pritisnuo dugme na svom telefonu i snimao sebe. Da nije to uradio, niko ne bi znao da ima oružje i sada ne bi pričali o tome. Zašto si u striptiz klubu polu go, zašto nosiš oružje i zašto se snimaš? Ponavljam, moramo da prestanemo sebe da stavljamo u takvu poziciju. Video sam razne snimke, ima i onih kada sportista kupi roditeljima kuću odmah pored svoje i to je recimo lepo i to želimo. Kada dođeš do tog nivoa, onda moraš da paziš šta da pričaš, šta da radiš. Razumem ga, ali u isto vreme razumem i njegove roditelje. Pre nego što napraviš glupu odluku i glupo izbor razmišljaj o majci, ocu, deci“, rekao je Šek.
Prokomentarisao je Šek dublju problematiku Morentovih poteza.
„Da stavim istragu na stranu, kreću pitanja šta će da rade velike kompanije poput 'Najkija'. Ne želiš da klinac izgubi i novac zbog takvih stvari, imali smo jednog koji je ostao bez 30 miliona. Pričam o donošenju odluka, nije incident, da ga je recimo nosio oko pojasa, pa opalio metak slučajno, desilo se. Ne, ovo je nešto drugo. Izvadio je pištolj, mahao je okolo da svi mogu da vide. Mora da se izbori sa onim što sledi, ima veliku podršku oko sebe. Prijatelji ne mogu da da mu budu oni koji samo govore 'da'. Ja volim svoju ekipu, često se raspravljamo i svađamo, ali me oni paze, tu su da mi kažu šta ne valja", zaključio je Šekil O'Nil.
Podsećanja radi, prema pisanju „Vašington Posta“ plejmejker Memfisa još je i optužen da je prošlog leta pretio šefu obezbeđenju u jednom tržnom centru u Memfisu, kao i da je pretukao jednog 17-godišnjaka tokom partije basketa.
Prema informacijama iz Amerike koje se tiču optužbi na račun košarkaškog superstara, on je čak 12-13 puta udario tinejdžera na basketu ispred kuće Dža Morenta.
Navodno, zvezda Memfisa je tada u potpunosti izgubila kontrolu i otišla je do kuće po pištolj, posle čega je isti uperen u lice pomenutog momka. S druge strane, Dža Morant tvrdi da je inicijator sukoba i agresor u navedenoj situaciji bio tinejdžer.
Čini se da jedna od najvećih američkih NBA zvezda tone sve dublje i dublje, naročito kada se uzme u obzir da su isplivali i detalji o tome da je on na obojkaškoj utakmici svoje mlađe sestre ušao u verbalni sukob sa detetom koje je to prijavilo, ali je prijava odbačena.
Inače, Morent igra za Memfis koji se sa Denverom bori na Zapadu za prvo mesto, a ujedno je i među 10 kandidata za MVP nagradu isto kao i Jokić.
Detalj sa utakmice Filadelfija – Memfis - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Američki superstar i Jokićev rival umislio da je gangster – preti mu suspenzija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala