- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stiže „Izazov“ iz svemira: Objavljen novi trejler ruskog filma snimanog u kosmosu /video/

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaKosmonaut Anton Škapljerov, reditelj Klim Šipenko i glumica Julija Peresiljd pred poletanje na Međunarodnu svemirsku stanicu
Kosmonaut Anton Škapljerov, reditelj Klim Šipenko i glumica Julija Peresiljd pred poletanje na Međunarodnu svemirsku stanicu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Novi trejler prvog filma u istoriji svetske kinematografije snimljenog u svemiru „Izazov“ pojavio se na društvenim mrežama. Video je na platformi Jutjub objavila kompanija „Central Partneršip“.
Ovaj film donosi priču o torakalnom hirurgu Ženji koja za mesec dana treba da se pripremi za let na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi spasila život jednog od kosmonauta.
Glavnu ulogu igra Julija Peresiljd, a jednu od uloga tumači i srpski glumac Miloš Biković.
Režiser „Izazova“ je Klim Šipenko, a premijera filma planirana je za 20. april.
„Roskosmos“ i ruske filmadžije prestigli su Nacionalnu vazduhoplovnu i svemirsku administraciju (NASA) i „Spejs iks“ koji su planirali da pošalju holivudsku zvezdu Toma Kruza i s njim snime prvi u istoriji film u svemiru. Umesto njega – u kosmos je prva stigla Julija Peresiljd.
Ruska glumica, reditelj Klim Šipenko i kosmonaut Oleg Novicki, su na Međunarodnoj kosmičkoj stanici, za 12 dana uspeli da snime prvi igrani film "Izazov", i da ga po spuštanju na zemlju, u rekordnom roku montiraju i prikažu na svetskoj izložbi "Ekspo" u Dubaiju.
Ekipa filma Izazov pred let na Međunarodnu svemirsku stanicu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Veliki eksperiment ruske filmske industrije: Prvi film u kosmosu - važno iskustvo za ceo svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala