Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Radojević: Incident u selu Banje pokazao kako izgleda pravda na Kosovu i Metohiji

© Sputnik / Teodor AnastasijevićMilan Radojević
Milan Radojević - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević kaže da sinoćnji incident u selu Banje, kada je takozvana kosovska policija bila navodno prinuđena da puca na vozilo, što je okarakterisano kao “pokušaj ubistva policajca”, pokazuje kako izgleda pravda na Kosovu.
"Prema izveštajima kosovske policije sinoć je u selu Banje policija bila “prinuđena” da puca na vozilo koje se navodno nije zaustavilo i time navodno ugrozilo policajce. Nema svedoka, nema dokaza, osim izjava tih policajaca, a slučaj je okarakterisan kao “pokušaj ubistva policajca”", napisao je Radojević na društvenim mrežama.
On je podsetio i na ranjavanje srpskih mladića Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši.
"Na Badnji dan ove godine Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni samo zato što su nosili Badnjak. Ranjeni su u sred bela dana, pred svedocima. Slučaj je okarakterisan kao “izazivanje opšte opasnosti”. Tako izgleda takozvana pravda na Kosovu i Metohiji i rad institucija”, zaključio je Radojević.
Takozvana kosovska policija saopštila je da su njeni pripadnici u četvrtak oko 19:20 pucali na vozilo marke "audi" jer se vozač nije zaustavio po naredbi policajca i time “ugrozio živote policijskih službenika, od kojih je jedan bio prinuđen da puca”.
Incident se dogodio u selu Banje, na severu Kosova i Metohije, na, kako se navodi, ilegalnom putu, a pošto je policajac pucao, vozilo se velikom brzinom udaljilo takođe, po navodima policije, ilegalnim putem.
Nakon toga, policija je zaustavila još dva vozila, za koja sumnja da su povezana sa vozilom na koje su pucali i uhapsila pet osoba, koje su upućene u policijsku stanicu radi daljeg ispitivanja.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SRBIJA
Kosovska policija pucala na jedan automobil i uhapsila pet osoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala