- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: Zapad sve bliži razmatranju slanja savezničkih snaga u Ukrajinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje su veoma blizu toga da ozbiljno razmotre perspektivu slanja savezničkih snaga na teritoriju Ukrajine, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.
Prema njegovim rečima, lideri zapadnog sveta pate od „ratne groznice“ i „šalju sve opasnije oružje u Ukrajinu“, jer je već aktuelna tema slanja Kijevu borbenih aviona, što se ranije „smatralo tabuom“.

„Smatram da smo veoma blizu tome da se vrlo ozbiljno predloži da vojnici zemalja saveznica Ukrajine pređu granicu i uđu na ukrajinsku teritoriju. Moram reći da svet nikada nije bio tako blizu tome da iz lokalnog rata, jer radilo se o Lugansku i Donjecku, dođe do svetskog rata. Verovatnoća za ovo raste iz dana u dan“, rekao je Orban za radio „Košut“.

Mađarski premijer je ranije izjavio da zemlje Evrope, „kao mesečari na krovu“, stalno balansiraju na ivici rata s Rusijom.
Od početka sukoba u Ukrajini Mađarska se dosledno protivi uvođenju sankcija protiv ruskih energenata i slanju oružja Ukrajini. Početkom marta prošle godine mađarski parlament je usvojio ukaz kojim se zabranjuje isporuka oružja Ukrajini sa teritorije te zemlje.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
RUSIJA
Orban: Da je Zapad garantovao da Ukrajina neće ući u NATO, sukob bi ostao lokalni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala