- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Egzumovog drugara „pojela“ Amerika – nekada veliki, a danas predmet podsmeha

© AP Photo / Charles Rex ArbogastAustralijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa
Australijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Bek Bruklin Netsa Ben Simons ove sezone jedno je od najvećih razočaranja u NBA ligi i jedan od najčudnijih slučajeva u NBA ligi prethodnih sezona. Inače, radi se o saigraču Partizanovog košarkaša Dantea Egzuma iz reprezentacije Australije. Šta se dogodilo Simonsu?
Simons je u jednom momentu jedna od zvezda NBA lige, osvojio je nagradu početnik godine, bio je dva puta u najboljem defanzivnom timu lige, igrao tri puta na Ol staru, a sada je upao u problem: često je povređen, a i kada igra, muči se da bude produktivan.
Do sada je Simons odigrao 42 od moguće 63 utakmice za Netse zbog brojnih problema. Najviše utakmica propustio je zbog problema sa leđima i sa problematičnim kolenom. U proseku daje 6,9 poena, 6,3 skoka i 6,1 asistenciju. Šutira 56,6% iz igre i 43,9% sa linije za slobodna bacanja.
Koliko su ovo loše brojke pokazuju i Simonsove brojke u karijeri: 14,7 poena, 7,8 skokova i 7,5 asistencija. Šutirao je 56% iz igre i 59,1% sa linije za slobodna bacanja.
Prošle sezone se govorilo da Simons nije igrao u Filadelfiji zato što on tako nije hteo. Sada deluje da je Simonsovo samopouzdanje povređeno ili da ga stižu povrede.
Za igrača koji je plaćen sa preko 35.000.000 dolara po sezoni, zaista je jasno zbog čega je Simons jedno od najvećih razočaranja u svetu NBA lige.
Nije prošlo mnogo otkako je Simons izabran u Ol star ekipu, ima 26 godina, a sada nije mnogo ostalo od takvog igrača.
Simonsa su na njegovom vrhuncu gledali kao na NBA zvezdu. Nije baš bio kompletan igrač, šut mu nikada nije bio jača strana, ali je bio nesebičan, sjajan u odbrani i fenomenalan u veštini sa loptom.
Povrede, mentalni problemi ili nešto treće... Ali, jasno je da Simons više nije onaj igrač kakav je bio pre par godina.
Amerika ga je pojela.
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Optužili su Nikolu, a Janis je pokazao Americi ko robuje statistici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala