- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen atentat na predsednika Pridnjestrovlja

© Foto : The Supreme Council of the Pridnestrovian Moldavian RepublicPredsedatelь Verhovnogo soveta nepriznannoй Pridnestrovskoй Moldavskoй Respubliki Vadim Krasnoselьskiй
Predsedatelь Verhovnogo soveta nepriznannoй Pridnestrovskoй Moldavskoй Respubliki Vadim Krasnoselьskiй - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
U nepriznatoj Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici sprečen je pokušaj ubistva predsednika Vadima Krasnoseljskog, a osumnjičeni su privedeni, navodi se u saopštenju republičkog Ministarstva državne bezbednosti.
„Ministarstvo državne bezbednosti saopštilo je da je sprečen teroristički napad. Po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), pripreman je zločin protiv jednog broja zvaničnika Pridnjestrovske Moldavske Republike. Osumnjičeni su privedeni i priznali (da su učestvovali u pripremi atentata)“, navodi ministarstvo na svom sajtu.
Kako se navodi, pokrenut je krivični postupak.
Tužilaštvo Pridnjestrovlja je istaklo da je SBU planirao da postavi eksploziv u automobil u centru Tiraspolja. Land Rover bio napunjen sa 8 kg eksploziva i drugih eksplozivnih sredstava.
Vlasti Pridnjestrovlja obratiće se danas Ukrajini za informacije o terorističkom napadu koji se priprema u Tiraspolju, rekao je šef Ministarstva spoljnih poslova republike Vitalij Ignjatjev. On je saopštio da su sredstva za teroristički napad u Tiraspolju proizvedena su u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala