Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Bog je veliki, sve se vraća“: Protest Srba kod Leposavića zbog prebijanja dvojice mladića /video/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićProtest Srba kod Leposavića
Protest Srba kod Leposavića - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Oko dvesta meštana Jošanice okupilo se danas u znak protesta na putu koji se nalazi nedaleko od mesta gde su preksinoć brutalno pretučena dvojica mladića srpske nacionalnosti od strane albanskih pripadnika Specijalne jedinice Rosu.
Meštani kažu da su ugroženi i da im je od dolaska policajaca albanske nacionalnosti u njihovo selo, gde svakodnevno patroliraju, smanjeno kretanje jer je strah jači od želje da izađu prošetaju i da odu jedni kod drugih.
„Svakodnevno se dešava da naoružani do zuba ovde patroliraju, namerno se zaustave i izađu iz džipova samo da bi nas plašili i da bi mi videli da su oni naoružani. Mi oruđa nemamo, švercera nema ovde, ovde žive domaćini, radnici, deca koja idu u školu, majke koje ih hrane, a ko su oni i šta traže ovde u ovom pitomom selu, glume zveri, ali Bog je veliki, sve se vraća“, rekao nam je jedan stariji meštanin Jošanice.
Aleksandra Bošković sestra jednog od prebijenih mladića rekla nam je da je ovaj događaj prelio čašu i da oni od dolaska pripadnika policije albanske nacionalnosti prošlog leta nemaju miran san.
„Njegovo trenutno zdravstveno stanje je dobro, ali ne znam psihički koliko dug će trebati da se oporave i moj brat i Lazar. Danas smo se okupili da bi dali podršku mom bratu, njegovom drugu i porodicama. Želim da svi čuju šta se ovde dešava, ovde svakodnevno prolazim zajedno sa decom kako bi oni obišli babu i dedu i sada nemam tu slobodu niti verujem da ću ikada ovde šetati ako što je nekada to bilo“, rekla je Aleksandra.
Ona se zahvalila svima koji pružaju podršku njoj i njenoj porodici i javno pozvala predsednika Srbije od koga kako kaže očekuje pomoć.
„Ovo se može svakom desiti, ovde prolaze majke, sestre, žene, ljudi idu na posao jer ovaj put vodi do rudnika. Ovde su žene i deca, a vise nismo slobodni da pustimo našu decu da slobodno šetaju. Apelujem na predsednika Srbija Aleksandra Vučića da nam pomogne jer mi od letos ne znamo šta je miran san, naročito posle događaja od preksinoć i od onoga što se desilo mom bratu i njegovom drugaru. Brat mi je drugi put napadnut i već drugi put ni kriv ni dužan“, kaže Aleksandra.
Goran Vukojević stanovnik Jošanice kaže:
„Nije ovo jedini incident ovo je prelilo svaku čašu, da biju našu decu mi više ne možemo da trpimo, i to poručujem i našoj vlasti i međunarodnoj zajednici i svim relevantnim predstavnicima da obuzdaju ove teroriste, oni su teroristi bez obzira što su u uniformi, oni su bez razloga tukli decu koja su šetala svojim selom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala