Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Američki ambasador o Srbiji i sankcijama Rusiji: Nisam rekao mora

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristofer Hil
Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
Pratite nas
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, odgovarajući na pitanja novinara šta je mislio kada je rekao da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji, kazao je kako nikada nije upotrebio reč mora, već je predložio da se Srbija usaglasi sa politikom EU.
„Ja nikada nisam upotrebio reč mora, ono što ja predlažem, s obzirom da je Srbija na evropskom putu i da će Srbija pre ili kasnije tamo stići, da je potrebno da se usaglasi sa politikom EU i neophodno je da ako treba da proguta neku gorku pilulu da to učini odmah“, rekao je ambasador tokom posete Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.
Hil je rekao da su sve zemlje pre svega u Evropi shvatile da „ne može da se dozvoli Rusiji da čini onakve stvari kakve vidimo da čini svom susedu i da i Srbija treba da se pridruži tim zemljama koje su to razumele“, preneo je Tanjug.
Ambasador SAD Kristofer Hil prisustvovao je danas svečanom otvaranju Odeljenja za pulmologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, koje je renovirano zahvaljujući sredstvima Programa humanitarne podrške evropske komande SAD.
Američki ambasador Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SRBIJA
Ambasador Hil obelodanio zahtev Amerike: Srbija mora...
Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SRBIJA
Hil izgubio kompas: U Srbiji otvoreno zastupa kolonijalnu silu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala