Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pripadnici Rosu pretukli dvojicu srpskih mladića kod Leposavića

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnik jedinice Rosu na prelazu Jarinje
Pripadnik jedinice Rosu na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije ROSU u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali su i naneli telesne povrede srpskim mladićima L. Đ. (23) i Đ.M. (24), koji žive u tom selu.
Oni su sinoć primljeni u KBC u Severnoj Mitrovici, a nakon ukazane pomoći pušteni su na kućno lečenje.
Dežurni hirurg u kosovsko-mitrovačkoj bolnici Nikola Radjičić rekao je za Sputnjik da su mladići pregledani i da im je na odeljenju hirurgije ukazana pomoć.

„Kasno sinoć na našem odeljenju su primljena dva mladića sa povredama glave, koje su najverovatnije nanete udarcima. Dijagnostikovane su povrede i hematomi, oni su noć proveli na praćenju na našem odeljenju, a jutros su nakon konsultacija sa psihijatrom pušteni na kućno lečenje“, rekao nam je Radjičić.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio Đ. M, L.Đ. i on su se automobilom kretali polako, kada su ih pripadnici Rosu zaustavili i izvukli uz automobila, a zatim počeli da ih udaraju u glave.
„Nešto oko 19 sati i 30 minuta krenuli smo polako kolima kroz selo da tražimo moj izgubljeni telefon. Vozio sam polako kada su na presrela dva džipa iz kojih je izašlo oko osam uniformisanih specijalaca. Prišli su, izvukli nas iz kola i počeli da nas maltretiraju. Udarali su nas u glave i u rebra i kada su shvatili da ovde živimo pustili su nas da odemo kućama. Obojica smo u bolnici na hirurgiji, bole nas rebra, ali za sada smo dobro na posmatranju“, kazao je Đ. M.
On je dodao da slučaj nisu prijavili policiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala