- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Brnabićeva: Prioritet Vlade u 2023. sporazumi o slobodnoj trgovini s Kinom, Egiptom i Emiratima

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom trebalo da bude postignut do kraja godine i da će imati veliki značaj za saradnju sa tom zemljom.
„Verujem da ćemo postići sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom koji ćemo, nadam se, ispregovarati i potpisati do kraja ove godine, i da ćemo tu biti još jači“, rekla je Brnabićeva na „Kopaonik biznis forumu“.
Kazala je da su prioriteti Vlade u 2023. godine, u smislu daljih partnerstava, rad na postizanju tri osnovna sporazuma o slobodnoj trgovini na kojima se radi, a to su sporazumi sa Kinom, Egiptom i sa UAE.
„To nam je fokus u ovom trenutku i verujemo da će nam to otvoriti dodatni prostor i za trgovinsku razmenu i razmenu usluga, ali i za priliv novih tehnologija u Srbiju. Tu je za mene poseban fokus na veštačkoj inteligenciji“, navela je Brnabićeva.
Rekla je da je srpski izvoz u Kinu u poslednjih 10 godina skočio čak 153 puta, kao i da je u 2022. dostigao 1,1 milijardu evra, po čemu je Kina veoma važan partner, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala