- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Abhazija: Amerika pokušava da otvori drugi front - u Gruziji

© Sputnik / StringerSpecnaz. Akciя protesta protiv prinяtiя zakona ob inoagentah 7 marta 2023 goda
Specnaz. Akciя protesta protiv prinяtiя zakona ob inoagentah 7 marta 2023 goda - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države se ponovo grubo mešaju u unutrašnje stvari zemalja na postsovjetskom prostoru, izjavio je ministar spoljnih poslova Abhazije Inal Ardzinba, komentarišući nemire u Gruziji.
"Prema našim informacijama, u martu će Amerikanci pokušati da izvrše državni udar u Gruziji. To stvara rizike za bezbednosnu arhitekturu u našem regionu. Glavni cilj Sjedinjenih Država je otvaranje drugog fronta na Južnom Kavkazu“, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova republike.
On je saopštio da prati dešavanja u Gruziji.
U Tbilisiju su juče počeli protesti protiv zakona o stranim agentima koji je sinoć parlament ove države usvojio . Dok vladajuća stranka podržava dokument, opozicija smatra da je nacrt zakona „ruska verzija“, te da udaljava zemlju od Evrope.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije saopštilo je da su protesti ispred zgrade parlamenta prerasli u nasilnu akciju. U sukobu opozicije i policije bilo je povređenih, ali tačan broj nije poznat. Zbog sitnog huliganstva i nepovinovanja legitimnim zahtevima policije zadržano je 66 ljudi. Kako je saopšteno, povređeno je i oko 50 policajaca, neki su operisani i nalaze se u bolnicama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala