- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Amerika želi da zauzda Kinu“: Si Đinping direktno kritikovao Vašington

© AP Photo / Alex BrandonPredsednici Kine i SAD, Si Đinping i Džozef Bajden, na sastanku na marginama samita G20 u Indoneziji
Predsednici Kine i SAD, Si Đinping i Džozef Bajden, na sastanku na marginama samita G20 u Indoneziji - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama primenile su sveoubuhvatno zauzdavanje Kine, kako bi suzbile Kinu, što je donelo izazove bez presedana za razvoj naše zemlje, rekao je kineski predsednik Si Đinping.
Si Đinping je to kazao na sastanku sa predstavnicima vlasti i privatnih kompanija tokom godišnjeg zasedanja parlamenta.
To je redak slučaj da Si Đinping direktno kritikuje SAD, iako su odnosi dve zemlje poslednjih godina pogoršani, već uobičajeno, prilikom kritika Vašingtonu, upotrebljava termine „Zapadne zemlje“ ili „neke razvijene nacije“.
Si je na sastanku pozvao privatne firme da deluju „patriotski“, aktivno učestvuju dobrotvornim poduhvatima i pravednije dele plodove svog rasta sa zaposlenima, u „društvu zajedničkih interesa“.
Dodao je da će Kina uvek tretirati privatne firme i preduzetnike kao „porodicu“ i obećao da će ukloniti institucionalne prepreke koje sprečavaju privatne kompanije da budu u mogućnosti da se takmiče pošteno.
Koje su istorijske poruke Kine, pogledajte u Sputnjikovoj emisiji „Prorok“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala