- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odgovorio na Kavazovićeve pretnje oružjem

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uspešno menja posrnulog Bakira Izetbegovića, koji je za svaki politički problem u BiH imao spremnu vrstu naoružanja.
„Problem je što je Kavazović na čelu verske zajednice, koja bi trebalo da promoviše mir i toleranciju“, naveo je Dodik na Tviteru, reagujući na izjavu Kavazovića da se BiH brani u institucijama, te da ukoliko one „padnu“, zemlju treba braniti oružjem.
Dodik je podsetio da je prije 30 godina Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH.
„Husein Kavazović preti istim scenarijem 30 godina kasnije. Reisu Islamske zajednice u BiH poručio bih da se skloni iz dvorišta politike i naoruža ljubavlju, tolerancijom i lepim rečima“, istakao je Dodik.
Kavazović je za MTV Igman izjavio da je „današnja borba u institucijama BiH“i da se „ne sme dozvoliti da se one ruiniraju“.
„Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem“, dodao je Kavazović, prenosi RTRS.
Husein Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
REGION
Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vređao Svetog Savu i SPC
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala