- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vanredna sednica crnogorske vlade zbog eksplozije bombe u zgradi suda

© Ustupljeno SputnjikuOsnovni sud u Podgorici
Osnovni sud u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da će vanredna sednica vlade, nakon jučerašnje eksplozije u Osnovnom sudu u Podgorici, biti održana u utorak, ističući da izvršna vlast čini sve što može da očuva sigurnost institucija i građana. On je najavio da će se graditi Palata pravde, gde će bezbednost biti na većem nivou.
Adžić je rekao da će biti održana i sednica Veća za nacionalnu bezbednost. On je dodao da je jasno da je zbog eksplozije bilo panike među građanima, „ali ne možemo reći da je bezbednost ugrožena kolektivno u Crnoj Gori“.
„Ne dešava se ništa vanredno što ukazuje da ima sistemskog plana da se naruši bezbednost u Crnoj Gori“, navodi Adžić.
Istakao je da je u pitanju bezumni zločin pojedinca, koji je skoro nemoguće predvideti.
„Ali državni organi moraju uraditi sve da bezbednost očuvaju na najvišem nivou“, rekao je Adžić, ističući da nema razloga da zbog ovih događaja oseća ličnu odgovornost.
Kako je rekao, da je u Osnovnom sudu u petak bila specijalna jedinica izraelske ili američke policije, ishod bi bio isti. Kako je pojasnio, osoba koja je aktivirala eksploziv došla je da sebi oduzme život i aktivirala je bombu pre nego što je uopšte došla do policijske kontrole.
On kaže da policija ne može da prati svakog 24 sata, kao i da ne može da čuva baš sve institucije.
„Zaista bi nam trebalo 30-ak hiljada službenika da čuvaju sve objekte. Ne osećam odgovornost, jer to je uradio pojedinac, bio je to izolovan slučaj. Prije same kontrole policije, aktiviran je eksploziv. Uz to treba znati da policija nije zadužena da čuva sudske i tužilačke ustanove. Zašto nije urađeno ništa za proteklih desetak godina da se popravi bezbednost, nije pitanje za mene. Mi gradimo nove prostorije za SDT i Palatu pravde, gde će biti povećana bezbednost. Preduzimamo određene korake da zašitimo građane“, rekao je Adžić za RTCG.
Podsetimo, u eksploziji bombe u Osnovnom sudu u Podgorici, poginula je jedna osoba, koja je bombu aktivirala, a više ih je povređeno.
Osnovni sud u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
REGION
Eksplozija bombe u Osnovnom sudu u Podgorici — jedna osoba poginula, petoro povređeno /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala