- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Šojgu obišao komandni punkt ruske vojske u zoni specijalne operacije /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu
Načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je kontrolu grupe ruske vojske „Istok“ u zoni specijalne vojne operacije.
„Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju isturenog komandnog punkta jedne od jedinica grupe snaga ‘Istok’ na području južnog Donjecka“, navodi se u saopštenju.
Precizirano je da je Šojgu na komandnom punktu „saslušao izveštaj komandanta grupe snaga general-pukovnika Rustama Muradova i oficira štaba o tekućoj situaciji i dejstvima snaga“.
Ministarstvo je naglasilo da je Šojgu tokom inspekcije posebnu pažnju posvetio organizaciji sveobuhvatne podrške snagama grupe, uključujući uslove za bezbedan raspored ljudstva, kao i rad medicinskih i pozadinskih jedinica.
Pored toga, ministar odbrane je tokom inspekcije, vojnicima na frontu uručio državne nagrade i zahvalio im na posvećenosti i junaštvu.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
RUSIJA
Šojgu: Zapad želi da rasparča Rusiju, ali su ti pokušaji osuđeni na propast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala