- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako je naša „Tamo daleko“ ušla u Ginisovu knjigu rekorda | Orbita kulture

© SputnikOrbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
U novom izdanju emisije „Orbita kulture“ govorimo o 51. Festu, Mići Popoviću i Mihizu i jedinstvenom svetskom uspehu naše pesme „Tamo daleko“ u izvođenju Slobodana Trkulje koju je pogledalo više od 16 milijardi ljudi
Šta za mladog umetnika predstavlja sledeći izazov u karijeri ako je već ostvario jedinstven san – u kome njegovu muziku čuje i „pregleda“ više od 16 milijardi ljudi, može li se i iz koje motivacije težiti većem uspehu i brojkama – pitamo Slobodana Trkulju.
U današnjoj emisiji otkrivamo šta je sve obeležilo 51 Fest, šta su nam otkrili dobitnici nagrade Beogradski pobednik, glumci Barbara Sukova i Ugo Kir, kakvi su planovi mlade srpske rediteljke Nine Ognjanović, čije je debitantsko ostvarenje „Ovuda će proći put“ jedini domaći film u takmičarskoj konkurenciji. I reditelj filma „Ju grupa – Trenutak sna“ Darko Lungulov otkrio je za Sputnjik kako je izgledalo sedmogodišnje putovanje sa članovima legendarnog benda iz koga je nastala filmska priča o porodici, rok grupi i zemlji koje više nema.
Kako je Muzej Vuka i Dositeja premijerno ispričao „Ispričanu Nepričavu“, svoju jedinstvenu povest o dvojici velikih umetnika – piscu Borislavu Mihailoviću Mihizu i slikaru Mići Popoviću čiji su rani dani vezani za ovaj muzej – za „Orbitu kulture“ govore kustosi izložbe „Ispričana Nepričava“ Eliana Gavrilović i Miodrag Tomić.
U današnjoj „Orbiti kulture“ čućemo i novu priču akademika i pisca Dušana Kovačevića, izgovorenu na obeležavanju 191. rođendana Narodne biblioteke Srbije.

O emisiji „Orbita kulture“

Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Kako je naša „Tamo daleko“ ušla u Ginisovu knjigu rekorda | Orbita kulture
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala