- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fantastični Medvedev je kompletirao magiju brojeva – trojka za njega, trojka i za Rusiju

© AP Photo / Kamran JebreiliDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, pobedom nad zemljakom Andrejem Rubljovim u finalu turnira u Dubaiju osvojio je treću titulu za tri nedelje i postao treći Rus koji je trijumfovao na istom takmičenju u poslednje tri godine. Simboliku svemu daje činjenica da je Medvedevu omiljeni broj 33, koji se našao posle svake njegove pobede na kameri za potpis.
Posle Alsana Karaceva i Andreja Rubljova, Danil Medvedev je uspeo da osvoji turnir u Dubaiju, a ovakav uspeh posebno dobija na značaju ako se uzme u obzir da su prethodno najbolji rezultati bila polufinala Mihaila Južnija i Marata Safina.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
SPORT
Medvedev preslišao ruskog prijatelja – treća titula u sezoni!
Sa tri državne titule u tri godine na turniru u Dubaiju mogu da se pohvale još samo Švajcarska i Srbija, ali sa manjim brojem igrača.
Švajcarskoj su tri u nizu doneli Rodžer Federer i Sten Vavrinka, dok je za Srbiju to učinio Novak Đoković.
Upravo je srpski teniser bio najveći favorit turnira, ali je njegov niz od 20 pobeda u polufinalu uspeo da prekine Medvedev koji je trijumfom u finalu nanizao 14 uspešnih mečeva.
"Početak sezone nije bio najbolji za mene, kada ne pobeđujete uvek sumnjate u sebe, ali sada jedva čekam da se nastavi sezona. Ponekad radite sve dobro, ali gubite, sa samopouzdanjem rastu i šanse za uspeh", rekao je Medvedev.
I ne samo da je svog velikog prijatelja Rubljova smenio na poziciji šampiona Dubaija, Medvedev će ga preskočiti i na ATP listi, biće šesti teniser sveta, dok će Andrej pasti na sedmom.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala