Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Aleksandar Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost.
Brnabićeva je, u svojstvu poverenice SNS-a za Beograd, prilikom posete Opštinskom odboru te stranke u Surčinu, rekla da je za Srbijom ostala jedna teška nedelja, ali da je rezultirala trima važnim stvarima.
„Prva je da predsednik ništa nije potpisao, druga da je dodatno učvrstio stav da je Zajednica srpskih opština prva na dnevnom redu i da taj deo Briselskog sporazuma mora da se ispuni i treća su naše crvene linije, odnosno da nema priznanja Kosova i stolice u UN“, kazala je Brnabićeva novinarima.
Kako je ocenila, nedelja za nama obilovala je „dezinformacijama, poluinformacijama i brutalnim lažima, kao i orkestriranom kampanjom nekih medija i političke opozicije, koja se bez obzira na sve ideološke razlike udružili u lažima“.
„Bombastično su najavljivali da će ponedeljak biti dan D, da Vučić ide u Brisel da izda, da potpiše, a desilo se sve suprotno. Niti je potpisao, niti je izdao“, istakla je Brnabićeva.
Ona je navela da su to potvrdili u svojim izjavama i gotovo svi albanski političari u Prištini koji su kazali da na dnevnom redu nije međusobno priznanje, već formiranje ZSO i ponovila da je to za njih neprihvatljivo.
„I portparol EU Peter Stano i Gabrijel Eskobar su potvrdili da se ne govori o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa. To je ono što se stvarno desilo, ali mi ni do kraja ove nedelje nismo čuli - izvini od onih koji su najavljivali dan 'D', pozivali na nemire i govorili da će potpisati“, rekla je Brnabićeva.
Ona je dodala da su „najveći kritičari Vučića dok su bili na vlasti davali i ono što se od njih nije tražilo“, preneo je Tanjug.
Anketa
Da li će Priština formirati ZSO?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala