- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Urnebesna izjava igrača koga Zvezdaši ne pamte po dobrom: „Predložio sam da dođem u Real Madrid“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNikola Maksimović
Nikola Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Nikola Maksimović, bivši reprezentativac Srbije, dao je spektakularnu izjavu u kojoj je naveo da je „deset puta odbio Crvenu zvezdu“ i da se lično ponudio Real Madridu, preko trenera Karla Ančelotija, sa kojim je sarađivao u Napoliju.
Maksimović je godinama unazad bio jedan od najskupljih srpskih defanzivaca, ali je sada bez kluba po odlasku iz Đenoe.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
SPORT
Marko je pokazao šta znači biti čovek i oprostio je: „Pojedinac ne može da ukalja toliko važan klub“
Iako je ranije govorio da želi da se jednog dana vrati u Zvezdu kako bi „ispravio nepravdu“ iz prethodnog boravka, do toga nije došlo.
„Zvezda me je letos zvala deset puta. Došao sam u Beograd i pričao sa Dejanom Stankovićem, ali nisam mogao da raskinem ugovor sa Đenoom. To smo uradili tek 29. avgusta, a da sam kojim slučajem došao na jednogodišnju pozajmicu u Zvezdu, onda bih ostao bez mogućnosti da dobijem italijanski pasoš. U Italiji sam već devet godina i deset je potrebno za pasoš, a nisu me ubedili“, naveo je Maksimović.
Istakao je i da ima ponude iz Kine i Amerike, ali želi da ostane u Italiji, bio je blizu Rome, a u međuvremenu se ponudio – Real Madridu?!
„Jednog dana posle isteka ugovora sa Napolijem sam odlučio da nazovem Karla Ančelotija. Predložio sam mu da dođem u Real Madrid. Rekao mi je da ima 33 igrača i da može da računa samo na 25, tako da nije bilo mesta za mene. Rekao je da mora da se reši velikog broja igrača, a ako mu bude bio potreban štoper – nazvaće me. Zahvalio sam se“, istakao je Maksimović.
I zaista, potpuno neverovatan razvoj situacije za 31-godišnjaka koga navijači Zvezde ne pamte po dobrom zbog već čuvene utakmice protiv Bordoa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, krajem avgusta 2012. godine.
Zvezda je izgubila utakmicu sa 3:2, Maksimović je kiksirao u nadoknadi vremena zbog čega je golman Boban Bajković napravio penal, što je značilo i pobedonosni gol za francusku ekipu.
„Desio se jedan kiks, ali to je fudbal, desi se, ja sam odbrambeni igrač, nisam napadač da mogu da pogrešim svaki put. U odbrani moraš da budeš koncentrisan, ali to je bio trenutak... Bilo je 2:2, izjednačili smo, emocije su nas ponele, pogotovo mene kad znam da je bukvalno minut do kraja i prolaz dalje, ulazimo u grupu što je za sve nas u klubu bilo jako važno, ali mlad sam bio, nezreo, nisam ostao hladne glave i pogrešio sam“, rekao je Maksimović.
Maksimović posle duela sa Bordoom nije mnogo igrao, a nakon te sezone prešao je u italijanski Torino.
„Sigurno je da mi je bila velika čast što sam bio u Zvezdi. Prvih šest meseci u Zvezdi mi je bio lep period, iako nismo imali šanse za titulu, ali smo pobedili u tri 'večita' derbija, osvojili Kup i uradili smo sve što smo mogli. U Zvezdu sam došao sa 19-20 godina, bio sam relativno mlad... Naravno da bih neke stvari promenio, ali je to teško reći jer nikad ne možeš da se vratiš u nazad, moraš da ideš napred i ispravljaš greške koje si pravio“, istakao je tada Maksimović.
Uprkos svemu, uspeo je da napravi dobru karijeru, u Torinu je proveo tri godine, u Napoliju pet, a za reprezentaciju Srbije je nastupio 25 puta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala