- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija bez kapitena: Klub pustio šestoricu – ali ne i Nikolu

© Foto: Vaterpolo savez SrbijeVaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Vaterpolo klub Novi Beograd nije pustio Nikolu Jakšića, kapitena reprezentacije Srbije da ode na pripreme za Svetski kup sa nacionalnim timom, a povodom ove situacije oglasio se i Vaterpolo savez Srbije.
Vaterpolo reprezentacija Srbije u četvrtak je u Kragujevcu počela pripreme za kvalifikacioni turnir Svetskog kupa, ali sa saigračima nije kapiten selekcije Nikola Jakšić jer Novi Beograd želi da on posle nedavno zalečene povrede ostane sa klubom.
Prema rečima Vaterpolo savezsa Srbije Jakšić je imao sve neophodne uslove da bude sa reprezentacijom na šta su upozorili klub, ali odluka nije promenjena.
„Od prvobitnog spiska nema kapitena Nikole Jakšića kojem Novi Beograd nije dozvolio da prisustvuje pripremama, smatrajući da mu je posle zalečene povrede bolje da trenira u klubu nego sa rerpezentacijom. Klub je pismeno obavestio savez o svojoj odluci, a na odgovor saveza da se razmisli još jednom uz garancije da će Jakšić imati sve uslove za vrhunski rad, Novi Beograd je ostao pri svojoj odluci“, piše na sajtu Saveza.
Viktor Jelenić, predsednik VSS istakao je da je svima žao što kapiten nije uz reprezentaciju.
„Nama je žao što Nikola nije tu. Imao je sve uslove da trenira na vrhunskom nivou i nadam se da će biti sa nama u narednom periodu, rekao je Jelenić.
Kvalifikacioni turnir Svetskog kupa održava se u Podgoricu u periodu od osmog do 14. marta. Zanimljivo je da je Novi Beograd pustio šestoricu vaterpolista da odu na pripreme, ali ne i Jakšića.
Na pripreme su otišli: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Pavle Gavrilović (Šabac), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Kojić (bez kluba), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).
Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Licemerna odluka Evropskog suda – Nikita je dobio dozvolu, ali ima ultimatum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala