Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Montgomerijeva poruka EU: Prestanite da vodite glupe dijaloge, primenite prethodne sporazume

© Foto : Youtube/Hrvatska radiotelevizija/PrintscreenVilijam Montgomeri, bivši ambasador SAD u Srbiji
Vilijam Montgomeri, bivši ambasador SAD u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montogmeri poručio je danas Evropskoj uniji da je jedini ispravan način da se nastavi napred u procesu dijaloga Beograda i Prištine jeste insistiranje na punoj primeni Briselskog sporazuma pre razmatranja narednih koraka.
Montgomeri je to rekao za Tanjug komentarišući nedavni dijalog na visokom nivou u Briselu.
„Da budem jasan EU: Niko ne veruje da je članstvo u EU realnost. Ovo ste uzrokovali prečestim odlaganjem procesa. Prestanite da vodite ove glupe dijaloge i primenite prethodne sporazume. Zatim idite korak po korak“, reko je Montgomeri.
Na pitanje kako vidi razvoj situacije i da li misli da u skorijoj budućnosti odnosi dve strane mogu da se srede, Montgomeri kaže da je EU „nažalost željna da reši“ balkanska pitanja ove godine, ali da smatra da u tome neće uspeti.
„Molimo vas da ohrabrite EU da članstvo u EU koristi kao jedini podsticaj. Ovo je, u najboljem slučaju, licemerno. Neka pokažu svoje poverenje tako što će brzo otvarati i zatvarati više poglavlja“, zaključio je Montgomeri.
Anketa
Da li će Priština formirati ZSO?
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine koja je u ponedeljak održana u Briselu bila je tema emisije "Novi Sputnjik poredak":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala