- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li su se dozvali pameti: „Postoji mogućnost učešća Rusije“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
Pratite nas
Generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis je rekao da postoji šansa da se košarkaška reprezentacija Rusije nađe u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
Ranije je, politički motivisanom odlukom, sprečeno učešće košarkaških reprezentacija Rusije u takmičenjima pod pokroviteljstvom FIBA, ali se čini da postoji šansa da prevlada zdrav razum kada je u pitanju sport.
Zaglis je je istakao da postoji šansa da muška košarkaška reprezentacija Rusije, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Zoran Lukić, bude učesnik pretkvalifikacija za Olimpijske igre.
Zoran Lukić – selektor košarkaške reprezentacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Podkast
Bumerang-efekat: Amerikanci se vraćaju u rusku košarku | Miljanov korner
FIBA je u novembru produžila suspenziju ruskim i beloruskim sportistima do kraja aprila, kada će biti održan novi sastanak.
„Olimpijske kvalifikacije su odavno počele. Na primer, u ženskoj konkurenciji, put je Evrobasket na kojem Rusija i Belorusije neće učestvovati. Isto važi i za belorusku mušku selekciju. Postoji šansa da objavimo mogućnost učešća Rusije u pretkvalifikacijama za Olimpijski turnir, ali odluka će biti doneta u aprilu. Redovno smo u komunikaciji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i vodili smo diskusije sa Asocijacijom međunarodnih federacija sa Olimpijskih igara (prim. aut. ASOIF) kako bi našli zajednički jezik. Što se nas tiče, ništa se nije promenilo u prethodna tri meseca“, rekao je Zaglis.
Bivši francuski teniser Toni Parker - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Legendarni Francuz osuo paljbu po FIBA i Evroligi: Ovo nije normalno
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala