- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Situacija pod kontrolom nakon napada ukrajinskih diverzanata u Brjanskoj oblasti Rusije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ruske garde i FSB tokom istrage
Pripadnici Ruske garde i FSB tokom istrage  - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Situacija u naseljima Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, u kojima je grupa ukrajinskih diverzanata izvela teroristički napad, pod kontrolom je organa bezbednosti. Pronađena je velika količina eksplozivnih naprava raznih vrsta, u toku je pretres okoline i uklanjanje mina, saopštila je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije.
Grupa ukrajinskih diverzanata danas se probila na teritoriju Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz. Kako je za Sputnjik izjavio portparol hitnih službi, u Brjanskoj oblasti u selu Ljubečane nekoliko ljudi uzeto je za taoce.
Kako je naveo gubernator oblasti, diverzanti su otvorili vatru na jedan automobil u pokretu pri čemu je vozač automobila ubijen, a jedno desetogodišnje dete ranjeno. Dete je prebačeno u bolnicu i pruža mu se sva neophodna pomoć. Bogomaz je istakao da je dete van životne opasnosti.
Oružane snage Ukrajine izvršile su još jedan napad na Klimovski okrug. U napadu bespilotne letelice zapaljena je kuća u selu Sušani. Na licu mesta su hitne službe.
Takođe je iz minobacača napadnuto selo Lomakovka u Starodubskom opštinskom okrugu. U napadu nije bilo žrtava, a oštećena su dva domaćinstva. Na licu mesta su hitne službe.
Kako je saopštila Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB), snage bezbednosti sprovode mere likvidacije naoružanih pripadnika ukrajinskih snaga koji su ušli na teritoriju Brjanske oblasti.
„U pograničnom Klimovskom okrugu Brjanske oblasti, FSB Rusije i pridružene snage Ministarstva odbrane Ruske Federacije preduzimaju mere za uništavanje naoružanih ukrajinskih nacionalista koji su narušili državnu granicu“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala