- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija apeluje na Moldaviju: Prekinite antirusku retoriku

© Sputnik / Rodion Proka / Uđi u bazu fotografijaProtesti, Kišinjev, Moldavija
Protesti, Kišinjev, Moldavija - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Rusija poziva vlast u Moldaviji da prekine antirusku i konfrontacionu retoriku u zemlji i da bude suzdržana prema situaciji u Pridnjestrovlju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Ponovo pozivamo vlast u Moldaviji da prekine konfrontacionu i antirusku retoriku koja je neosnovana i da pokaže suzdržanost u odnosu na situaciju u Pridnjestrovlju. Sa svoje strane potvrđujemo spremnost za razvoj konstruktivne i pragmatične interakcije sa Kišinjevom, kao i nastavak napora za rešavanje problema u Pridnjestrovlju“, napisala je Zaharova na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ranije su poslanici vladajuće partije Moldavije „Akcija i solidarnost“ u zakonodavnom telu registrovali projekat „Deklaracija parlamenta Moldavije u vezi sa agresijom Ruske Federacije protiv Ukrajine“. Međutim, usvajanje projekta je održano bez poslanika opozicije. U skladu sa tekstom deklaracije, parlament Moldavije je priznao da „Ruska Federacija od februara 2014. godine vodi nezakonit, ničim izazvan i neosnovan agresivan rat protiv Ukrajine“.
Vlasti Moldavije odbijaju da priznaju bilo kakve ruske argumente u vezi sa situacijom u Ukrajini i zahtevaju povlačenje oružanih snaga i vojske sa ukrajinske teritorije. Poslanici su takođe podržali inicijativu drugih država za stvaranje „specijalnog tribunala o agresiji na Ukrajinu“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala