- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zato je Novak više od sportiste: „Viđam mnogo dece koja žele da igraju tenis – užitak za moje oči“

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u surovom stilu se plasirao u polufinale turnira u Dubaiju pobedom nad Hubertom Hurkačom iz Poljske, ali nije to za njega nije bio glavni utisak posle duela.
Đoković je briljirao, meč je završio u dva seta sa 6:3, 7:5 i ostvario je 15. pobedu u godini, bez poraza, što je obradovalo veliki broj njegovih navijača u Dubaiju.
Novak je posebno apostrofirao decu i mlade koji su prisutni.
„Cenim i poštujem svakog navijača koji dolazi na turnir. Mi ne bismo postojali bez navijača, naročito želim da se zahvalim najmlađima, viđao sam ih često ovih dana i zaista je užitak za moje oči da vidim mlade koji gledaju i žele da igraju tenis i da mi uspevamo da ih inspirišemo“, naveo je Đoković.
Što se tiče duela, Novak je imao reči hvale za svog rivala i jednog od saradnika u organizaciji PTPA.
„Nikada nije lako protiv Huberta, on je čovek koga morate voleti, sa svima je dobar i želim mu sve najbolje u nastavku. On ima jedan od najboljih servisa u tenisu, do 11. gema u drugom setu nisam imao šanse za brejk“.
Ipak, kada je bilo najbitnije – Novak je bio na nivou.
„Srećom, pronašao sam i ja svoj ritam u servisu, baš mi je to pomoglo. U ovakvim mečevima jedan ili dva poena mogu da odluče. Ja sam veoma zadovoljan načinom na koji sam igrao“, rekao je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala