- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Podržavao je Novaka u Australiji, ali ga nikada nije pobedio – „Bio je taj meč na Vimbldonu“

© AFP 2023Novak Đoković i Hubert Hurkač
Novak Đoković i Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković i Hubert Hurkač sastaju se u četvrtfinalu turnira u Dubaiju,a to će biti njihov peti međusobni okršaj. U svim prethodnim duelima slavio je srpski teniser, a Poljaku samopouzdanje daje meč sa Vimbldona gde je Novaku uspeo da uzme jedan set.
Za mesto u polufinalu Novak Đoković je morati da prođe test protiv neugodnog Huberta Hurkača sa kojim zna da odigra na vrhunskom nivou, ali sa kojim takođe ne sme da dođe do opuštanja.
Na terenu je definitivno nezgodan protivnik, ali van terena zna da pokaže kolegijalnost i podršku ostalim teniserima.
U trenucima kada je u Australiji prošle godine Novak prolazio kroz dramu i neprijatnosti, Hurkač stao je na njegovu stranu.
„Veoma tužno, znate. Dozvolili su mu da dođe u zemlju i kada je došao počeo je da ima probleme. Da su mu rekli pre toga ne bi rizikovao, Dakle, definitivno veoma teška, teška situacija“, rekao je tada Hurkač.
Poljski teniser u Dubai je stigao odmah posle osvajanja trofeja u Marseju što mu je donelo samopouzdanje, ali sa druge strane i jednu dozu umora. Hurkač je svestan da izlazi na crtu najboljem teniseru sveta koji ga je pobedio četiri puta, ali mu nadu daje meč koji su odigrali na Vimbldonu kada je osvojio prvi set.
„Biće interesantan meč, uvek je zanimljivo igrati s Novakom. Biće to veliki izazov. Pobedio me je svaki put, bilo je nekih neizvesnijih… Mislim da postajem bolji i jači svaki sledeći put, videćemo… Bio je taj meč na Vimbldonu, Novak je sjajan na travi. Mislim da sam pun samopouzdanja. Jeste izazovno doći iz dvorane ovde, pogotovo prvi meč jer nema vremena za prilagođavanje, to radiš na terenu“, rekao je Hurkač posle plasmana u četvrtfinale.
Poljski teniser sa razlogom ima samopouzdanja. Iako je srpski teniser slavio svaki put, dva puta je morao da pravi preokreta. Osim sureta na Vimbldonu, Hurkač je poveo i na meču na Mastersu u Parizu pre dve godine.
Kada je u formi Hurkač može da bude pretnja za sve igrače na teniskom vrhu, uvideo je to prošle godine Danil Medvedev kada ga je Poljak savladao u finalu turnira u Haleu. Ruski teniser u tom trenutku bio je prvi reket sveta, čime je Hubert jasno stavio do znanja da najbolje igra protiv najboljih.
To nije bilo prvi put da je dobio Rusa, eliminisao ga je prethodno i u polufinalu Mastersa u Majamiju. Upravo na tom turniru je 2021. godine Hurkač osvojio trofej što mu je ujedno i najveća titula u karijeri.
Novak Đoković pre turnira u Dubaiju održao je konferenciju za medije u Beogradu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
Novak je u Dubaiju izmislio novi udarac – mat iz jednog poteza /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SPORT
„Mali od Srbije“ ne odustaje od promene sistema i zato je najveći
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Novak je obradovao Srbiju i pružiće sebi još jednu šansu: „Nadam se da ću biti zdrav“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala