- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iznad svih očekivanja: U ruski budžet se za dva meseca slilo preko 66 milijardi – smanjen i spoljni dug

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRuske rublje
Ruske rublje - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Oni koji su predviđali disbalans u budžetskom sistemu Rusije biće veoma razočarani – prihodi Rusije u januaru i februaru ove godine premašili su očekivanja i iznose pet biliona rubalja (preko 66 milijardi dolara), izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.
„Prema rezultatima na kraju februara vidimo da je u januaru i februaru tekuće godine ostvareno više prihoda nego u istom periodu prošle godine, uprkos tome što su naši planovi za ovu godinu bili skromniji. Zato sada objavljujemo statistiku“, rekao je ministar u intervjuu za RT.
Kako je istakao, u prva dva meseca 2023. godine u budžetski sistem Rusije uplaćeno je više od pet biliona rubalja poreskih prihoda. Po rečima Siluanova, sada trezor raspoređuje prihode po nivoima budžetskog sistema.
Takođe, u 2022. godini spoljni dug Rusije smanjio se prvi put u poslednje tri godine i iznosi 4,039 biliona rubalja, sledi iz podataka Revizorske komore.
„Dug zemlje na početku godine iznosio je 15,1 odsto BDP-a. To je naša prednost i to nam daje mogućnost za manevrisanje u pogledu poslovanja na finansijskom tržištu i mogućnost za zaduživanje, finansiranje budžetskih rashoda u budućnosti“, rekao je Siluanov.
Premijer Rusije Mihail Mišustin - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
RUSIJA
Pozitivni balans Rusije: Spoljnji dug smanjen za 25 odsto, prihodi uvećani za deset odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala