- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odgovorio Fon Kramonovoj: Nećemo da trpimo uvrede Prištine

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Poštovana Viola Fon Kramon, prvo bi EU trebalo da dozvoli građanima Kosova i Metohije da slobodno putuju unutar njenih granica, a zatim da natera druge da to učine, napisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Tviter nalogu kao odgovor izvestiocu za Kosmet u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon.
Dodik je istakao da "koliko vidi, svi ćemo o tome razmišljati kada i moji sunarodnici Srbi budu mogli da uživaju osnovna prava na Kosovu i Metohiji i tek kada privremene vlasti u Prištini sprovedu sve što su potpisale pod nadzorom EU".
"Da, rekli smo da ćemo poštovati i podržati slobodu kretanja, što nikako ne znači da ćemo da trpimo uvrede koje se konstantno upućuju prema Republici Srpskoj od strane privremenih vlasti u Prištini", poručio je Dodik.
Izvestilac za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon je na svom Tviter nalogu napisala da je Berlinski proces tu da natera ljude da se slobodno kreću, rade i trguju na zapadnom Balkanu, a da je blokiranje ratifikacije i sprečavanje građana samoproglašenog Kosova da slobodno putuju neprihvatljivo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala