- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši bugarski ministar: Za kog normalnog Rusa bi bilo prihvatljivo da se NATO približi Rusiji?

© Sputnik / Mikhail Markiv / Uđi u bazu fotografijaZastave NATO i Ukrajine
Zastave NATO i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Oružani sukob Rusije i Ukrajine se u medijima prikazuje jednostrano, a građani Bugarske treba da imaju mogućnost da se upoznaju sa obe tačke stanovišta, izjavio je bivši ministar odbrane Krasimir Karakačanov za TV „Eurokom“.
Prema mišljenju bivšeg ministra, nakon izjava zapadnoevropskih političara povodom perspektive članstva Ukrajine u NATO bilo bi čudno očekivati od Rusije odsustvo reakcije.
On je podsetio na nedavne izjave generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga koji je rekao da su se članice organizacije već dogovorile o pridruženju Ukrajine, ali da je to trenutno u dalekoj perspektivi.
„Pri ovakvim tvrdnjama, kakav stav očekujete od Rusije? Za kog bi normalnog Rusa bilo prihvatljivo da se NATO približi granicama sa Rusijom?“, istakao je bivši ministar.
Prema njegovim rečima, nažalost, očigledno je da obe strane i SAD sa NATO-om i Rusija ne teže završetku sukoba.

„Ovo su, nažalost, loše vesti, ali daleko gore je da se ekonomska kriza u Evropi nastavlja i da će se nastaviti napadi na evropsku privredu“, smatra on.

Ranije je ukrajinski lider Vladimir Zelenski, kao odgovor na ujedinjenje DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom, podneo zahtev za ubrzani prijem u NATO.
Mnogi američki političari i predstavnici Bele kuće su reagovali na objavu Zelenskog. Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je izjavio da sada nije vreme za prijem Ukrajine u NATO, dok je bivša predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi izbegla odgovor „Politika“ na pitanje da li SAD podržavaju članstvo Ukrajine u Severnoatlantskoj alijansi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala