- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova o podršci Švajcarske kijevskom režimu: Postoje dokazi o odstupanju od neutralnosti

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Švajcarska ne samo da se solidarisala sa politikom kolektivnog Zapada prema Ukrajini, već i idejno podržava kijevski režim, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
„Nema ugovornih obaveza. Nema prodaje oružja za novac. Postoje isporuke oružja. Neke zemlje to čine jer su ucenjene. Kada se to događa na taj način, to nije povezano ni sa kakvim sporazumima, ugovorima, ekonomijom, prodajom, tržištima. To pretpostavlja divlju paklenu uvučenost kolektivnog zapada u ukrajinski sukob upravo u svojstvu strane u tom sukobu. Švajcarska se potpuno solidarisala sa ovim pristupom, sa ovom politikom kolektivnog zapada“, rekla je Zaharova za radio Sputnjik.
Prema njenim rečima, Švajcarska nije saopštila da ima posebno gledište, zasnovano na činjenicama, nije objavila da postoje prioriteti koji zahtevaju preispitivanje tog stava. Ona se potpuno politički solidarisala, ocenjuje portparolka.

„Postoji ceo niz koraka u pravcu materijalno-tehničke podrške kijevskog režima. Ne treba zaboraviti i idejnu podršku nacističkoj suštini kijevskog režima. Prema tome, stvarna analiza odstupanja Švajcarske od neutralnosti dostupna je i u prilično detaljnim materijalima samih zapadnih novinara“, istakla je ona.

Ranije je Zaharova prokomentarisala izjavu šefa švajcarske diplomatije Ignacija Kasisa da se u toj evropskoj zemlji održavaju tajni pregovori Rusije i Ukrajine rekavši da Švajcarska ne može biti platforma za dijalog jer je izgubila neutralni status.
Švajcarska se ranije pridružila sankcijama EU protiv Rusije kao odgovor na ulazak ruskih trupa u Ukrajinu. Do 25. novembra, Švajcarska je zamrznula rusku imovinu u vrednosti od 7,5 milijardi franaka (oko 7,94 milijarde dolara).
Federalni dvorac (Parlament) u Bernu - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SVET
"Revidiraćemo odnose sa Rusijom": Švajcarska priprema novu spoljnopolitičku strategiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala